24.05.2017

Hella Joof: ”Ja, jeg er her som gøgler”

Det vakte opsigt, da der var plads til Hella Joof, men ikke Akademikerne, i regeringens disruptionråd. Nu vækker Helle Joof opsigt på Facebook med udtalelse om disruptende indianere.

24.05.2017

Sådan bliver du innovativ

Vær innovativ! Det kan lyde som en abstrakt og ukonkret hurrasætning, men nytænkning er faktisk svaret på mange af de udfordringer, arbejdspladserne står over for. Her er seks gode råd til, hvordan chefer og medarbejdere bliver mere innovative.

23.05.2017

Studerende: Stress kommer indefra

Flere end hver anden studerende har inden for det sidste halve år oplevet stresssymptomer som søvnbesvær og mindre engagement, viser ny måling. Det skyldes især de studerendes egne forventninger. Universiteterne må påtage sig et ansvar for at bremse individualiseringen af stressproblemet, siger eksperter.

23.05.2017

Mænd på kvinde­studier har det bedst

Mænd på kvindedominerede studier oplever det som positivt at være i mindretal, viser ny rundspørge. Det skaber et stærkt “mandefællesskab”, forklarer psykologistuderende Søren Kappel Jørgensen.

22.05.2017

Borgmester: Ny ROMU-chef skal have fokus på arbejdsmiljø

Arbejdsmiljø får særligt fokus i ansættelsen af ny direktør for Romu. Det sker efter Politikens artikler om chikane og mobning på museet, oplyser Lejres Borgmester Carsten Rasmussen. Samtidig kræver medlem af kulturudvalget i Roskilde Kommune kulegravning af sagen.

22.05.2017

Evidens, evidens, evidens …

Det kan let tage over 10 år og koste mange milliarder kroner at udvikle ny medicin, fordi det indebærer omfattende forskning, forsøg og godkendelser fra myndigheder. Nicole Juul-Hindsgauls fornemmeste opgave er at dokumentere den proces.

Læs også: Sundhed skaber magisterjob

22.05.2017

Med super­computeren på jagt efter kræft

André Olsen bruger supercomputere til at analysere kræft hos mennesker. Det sker ved at analysere en fuldstændig kortlægning af patienternes genetiske arvemasse – en teknik, der har potentiale til at revolutionere behandlingen af arvelige sygdomme.

19.05.2017

Manglende it-sikkerhed bekymrer virksomheder mest

I weekenden lammede den ondsindede digitale orm Wannacry dele af det britiske hospitalsvæsen og flere virksomheder verden over. Nu viser en rundspørge, at netop manglende it-sikkerhed topper listen over danske erhvervslederes bekymringer.

19.05.2017

Borgmester i kovending: Vi skulle have grebet ind

Bestyrelsesformand for museumskoncernen Romu og borgmester i Roskilde Joy Mogensen (S) gav i april måned i Magisterbladet sin fulde opbakning til ledelsen på Romu. Men efter 20 tidligere og nuværende ansatte er stået frem i Politiken med sin kritik af ledelsen, mener borgmesteren nu, at bestyrelsen burde have grebet ind.

19.05.2017

Nyt dagpengesystem for selvstændige

En ny politisk aftale om et nyt dagpengesystem for selvstændige og atypisk beskæftigede sidestiller selvstændige med lønmodtagere. Men antallet af uger med dagpenge for selvstændige mere end halveres, og det forringer muligheden for succes, pointerer magistrenes formand.

19.05.2017

Ugens profil: Ny direktør for KØS

Den 1. juni tiltræder cand.mag. i Moderne Kultur og Kulturformidling Ulrikke Neergaard som ny direktør for KØS Museum for kunst i det offentlige rum. Hun kommer fra en stilling som kunstnerisk leder i kunstbureauet SOMEWHERE og mener, KØS står i en helt unik position på et område i rivende udvikling.

18.05.2017

Anklager om brutal ledelse i museumskoncern

Politiken skriver, at 20 anonyme tidligere og nuværende medarbejdere står frem med historier om brutal ledelse på museumskoncernen Romu. Museumsdirektør kalder derimod relationerne mellem medarbejdere og ledere for ”meningsfulde” og ”trygge”.

18.05.2017

Sundhedsrobotter sparer ikke penge for kommunerne

Kommuner og regioner indfører ny sundhedsteknologi for at spare penge og samtidig øge kvaliteten af velfærds- og sundhedsydelser. Men ofte er der ingen økonomiske besparelser at hente, og i virkeligheden er det hele ganske besværligt, siger både eksperter og KL.

17.05.2017

Ældre højtuddannede arbejder længst

Alle uddannelsesgrupper bliver længere tid på arbejdsmarkedet, men især de højtuddannede vælger at arbejde videre efter pensionsalderen, viser nyt notat fra Finansministeriet. Men notatet er udtryk for politisk ønske om at indføre endnu højere pensionsalder, kritiserer arbejdsmarkedsforsker.

17.05.2017

Sundhed skaber magisterjob

Flere ældre, mere komplicerede sygdomme, større viden og flere forventninger til behandlingen. Der er mange grunde til, at sundheds­sektoren vokser. Det skaber efterspørgsel efter naturvidenskabelige magistre til at udvikle ny teknologi og bedre forskning.

17.05.2017

Software på sygehuse skal ikke være bling bling

Frygten for år 2000 fik sporet matematiker Anne Mette Dekker ind på den digitale karrieresti. I dag udvikler hun elektroniske patientjournaler til sygehuse – en fundamental byggesten i det moderne sundhedsvæsen.

16.05.2017

Humanist i scient.-land

Fordomme mellem forskellige studier blomstrer. Men hvad sker der, hvis man lader en humaniorastuderende følge en scient.-studerende en dag på studiet – og omvendt? Det har Magisterbladet sat sig for at finde ud af. Denne gang er humanisten på besøg hos scient.en.

15.05.2017

Få mindre virksomheder gør akademikerdebut

Kun fem procent af det samlede antal akademikere har fra 2005-2012 fået nyt job i mindre, private virksomheder, hvor der ikke er akademikere ansat i forvejen, viser ny DEA-analyse. Men DEA-analyse viser også, at disse førstegenerations-akademikere skaber mange nye jobs i SMV’erne, påpeger Akademikerne.

11.05.2017

Flere magistre er på deltid

Andelen af kommunalt ansatte magistre med deltidsarbejde er vokset med 23,7 procent i løbet af de seneste syv år. Det kan være godt eller skidt, mener DM.

10.05.2017

Indsatsen for at få ledige i job er i frit fald

Siden 2010 er der sket et stort fald i de jobordninger, som har været bedst til at få ledige i arbejde. En aktindsigt viser ligeledes et stort fald i de offentlige udgifter til opkvalificering og uddannelse af ledige. God aktivering er blevet erstattet af ingenting, lyder kritikken.

10.05.2017

Aktivering åbnede døren til jobmarkedet

I stedet for at gå derhjemme og vente på at blive indkaldt til jobsamtale tog 26-årige Helena Gouliaev selv initiativ til at komme i virksomhedspraktik og løntilskudsjob. Nu er hun i en spændende virksomhed, der bruger hendes kompetencer.

08.05.2017

Det er en myte, at de studerende er dovne

Miriam Brems Knudsen, medlem af bestyrelsen for DM Studerende, er godt træt af, at politikerne slipper så let afsted med at kalde de studerende dovne, skriver hun.

05.05.2017

Udflytning dræner statslige arbejdspladser for viden

Når de statslige arbejdspladser flytter ud, er det mange steder uden de erfarne nøglemedarbejdere. Det viser en rundspørge blandt tillidsrepræsentanter, DM har foretaget. Videnstabet er uundgåeligt, mener ekspert.

05.05.2017

Hvem er Søren Pind?

"Søren Pinds tale er som sød musik, men det er ikke troværdigt i længden at tale som højskolevenstre og føre politik som handelsskolevenstre", skriver redaktør Jakob Elkjær.

04.05.2017

Pind vil have et kvalitetstaxameter på de videregående uddannelser

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind har på regeringens vegne lanceret et udspil til et nyt bevillingssystem for de videregående uddannelser. Frem over vil regeringen straffe uddannelser, som enten ikke uddanner de studerende hurtigt nok eller uddanner dem til arbejdsløshed.

04.05.2017

DM: Nej tak til beskæftigelsestaxameteret

Camilla Gregersen, formand for Dansk Magisterforening, kalder regeringens udspil til et nyt bevillingssystem mere balanceret end det tidligere. Men DM-formanden advarer mod at indføre et beskæftigelsestaxameter.