Blog og debat

Sorter skribenter
Henrik Halkier
Af Henrik Halkier
19.10.2017

Mere sprog: fra ord til handling

Vi har brug for, at politikerne sætter handling bag deres ord og sikrer bedre finansiering af sproguddannelserne, så universiteterne også i fremtiden er i stand til at uddanne kandidater med stærke kompetencer i fremmedsprog. Det haster med handling, skriver dekan Henrik Halkier.

Af Hans Stokholm Kjer
10.10.2017

En plat form for arbejde?

Fagbevægelsen skal hjælpe medlemmerne med selv at bygge digitale platforme som Uber og Airbnb - for kun ved at eje platformene, kan arbejderne tjene ordentligt på dem. Det skriver Magisterbladets nye blogger, Hans Stokholm Kjer, der som selvstændig projektmager ønsker at debattere, hvad fagbevægelsen kan gøre for at fastholde og betjene dem, der ikke er lønmodtagere på fuld tid.

Af Dennis Nørmark
04.10.2017

Blogger: "Ingen vil nogensinde læse dit speciale igen"

Jeg er sikker på, det har været spændende at skrive, og jeg er sikker på, at det har fået en fin bedømmelse, siden du vælger at medsende det. Men jeg læser det ikke. Det er der ingen, der gør igen. Det er endeligt forbi med ”Identitetsskabelse blandt libanesiske tatovører i en global verdensøkonomi”. Dit speciale har haft sin tid, og den kommer aldrig igen, skriver Dennis Nørmark på bloggen.

Af Lea Friedberg
04.10.2017

Blog: Nedskæringer på uddannelse er som slankekure for de sultende

Hvis vi skal klare os i den internationale konkurrence, så går det altså ikke, at vi udelukkende har discountuddannelser tilbage at tilbyde. Vi har brug for dygtige faglærte såvel som akademikere, men regeringens milliardnedskæringer på vores uddannelser gør os alle sammen dummere, skriver Lea Friedberg, forkvinde for DM Studerende, på studenterbloggen.

Af Lea Friedberg
02.10.2017

Kære studerende: Husk at passe på hinanden!

Kære nye studerende: velkommen til en verden af fordybelse og fællesskab. Det bliver helt klart nogle udfordrende år, men husk også at kigge op fra bogen, og tag din studiekammerat i hånden og ned i fredagsbaren. Uni-livet er bare bedst, når vi er der for hinanden, skriver formand for DM Studerende, Lea Friedberg, på studenterbloggen.