12.04.2017

IT-folk er flyttet op fra kælderen og ind på ledelsesgangen

It handler ikke længere kun om at understøtte – det handler om at skabe. Før var it-medarbejderne dem nede i kælderen, som man ringede til, når computeren ikke virkede. Nu styrer de selve forretningsudviklingen fra direktørkontorerne.

07.04.2017

Musik er sex for hjernen

Musik frigiver dopamin – ”hjernens dope”, der fremkalder nydelse, ligesom når man spiser god mad eller dyrker sex. Sådan lyder det fra bassist, komponist og hjerneforsker Peter Vuust i sin nye bog "Musik på hjernen", der ud fra både forskning og personlige erfaringer hylder musikken.

10.03.2017

En pludselig havstigning på to meter er ikke urealistisk

”Klimaforskere er begyndt at arbejde med en Trump-kurve, scenariet for, hvor galt det kan gå, hvis vi bare laver business as usual”. Det fortalte is- og klimaprofessor Dorthe Dahl Jensen på vidensfestivalen i lørdags.

17.03.2017

Bioøkonomi skaber job

Den bioøkonomiske sektor har potentiale til at blive et jobeventyr på linje med Novo eller vindindustrien, siger eksperterne. Sektoren vil skabe cirka 6.000 nye job til folk med mellemlange og videregående uddannelser, viser studie.

14.03.2017

Energi-antropologen

Karina Svanborg er antropolog og arbejder for at opfylde målsætningen om et CO2-neutralt Aarhus i 2030. Det kræver gode overtalelsesevner, for det meste af CO2 udledningen ligger uden for kommunens direkte indflydelsessfære.

13.02.2017

Eksplosion i efterspørgsel efter scient.er

Virksomheder efterspørger i stigende grad naturvidenskabelige kandidater. Årsagen skal findes i samfundets stigende grad af digitalisering og automatisering af både viden og produktion, siger ekspert. Det betyder nemlig, at matematikere, fysikere og dataloger kan bruges i enhver branche.

13.02.2017

Matematisk intuition giver gode jobmuligheder

Fysikere og andre magistre fra naturvidenskaberne er eftertragtet arbejdskraft. For Lars Egholm Pedersen handler fysik om at træne sin matematiske intuition og bruge den til at løse komplekse problemer. Og det kan også bruges i den hårde ende af finansverdenen.

10.02.2017

Nordjyske softwarerobotter revolutionerer kommunerne

Ved hjælp af kunstig intelligens og robotter hjælper den mellemstore danske virksomhed Dataproces halvdelen af landets kommuner med at blive mere effektive i sagsbehandlingen. Danmark er førende på området, og vi står foran et stort dansk eksporteventyr, spår virksomhedens direktør.

10.02.2017

Robotterne overtager ikke arbejdsmarkedet

Robotter og kunstig intelligens kan overtage halvdelen af vores arbejdstid, lyder det i ny rapport fra McKinsey Global Institute. Men robotter vil ikke overtage arbejdsmarkedet, for nye typer job vil opstå, påpeger flere eksperter.

02.02.2017

Fyret KU-professor søger chefstilling på norsk universitet

Selv om den langstrakte tvist mellem den fyrede geologi-professor, Hans Thybo, og hans nu tidligere arbejdsplads, Københavns Universitet, stadig ikke er løst, så har den internationalt anerkendte forsker netop søgt en stilling som institutleder på Universitetet i Bergen.

31.01.2017

Dobbeltuddannelse gav et drømmejob som centerleder

Andreas Roepstorff er som biolog og antropolog skræddersyet til sit job som leder af Interactive Minds Centre, der forsker i menneskelig kontakt på tværs af videnskaber. Uddannelsesloftet skal sætte en bremse på muligheden for dobbeltuddannelser. Det er synd, mener Anders Roepstorff.

17.01.2017

Innovationsfonden mener, at hun er 30 millioner kroner værd

Det kan snildt tage 10-15 år at løbe en virksomhed som Cumulus Bio i gang. Til gengæld er penge og perspektiver helt enorme, hvis det lykkes at omsætte planter til flybrændstof. Begge dele er drivkraften for kvinden bag et højteknologisk eventyr, som Innovationsfonden støtter massivt.

27.01.2017

USA: Klimaforskere får mundkurv på

Data og studier fra det amerikanske miljøagentur EPA skal frem over godkendes politisk, før det kan udgives, siger Trump-administrationen. Forskerne svarer igen – på twitter.

11.11.2016

KU henter ny rektor på DTU

Københavns Universitet (KU) har fundet efterfølgeren til sin nuværende rektor, Ralf Hemmingsen, som efter næsten 12 år på posten stopper med udgangen af februar 2017. Hans afløser er nuværende prorektor på DTU, Henrik Caspar Wegener, som bliver KU's 259. rektor.

02.11.2016

Regeringen vil booste arktisk forskning

Danmarks skal være førende inden for arktisk forskning og regeringen overvejer en forskningsenhed på Arktis. Men der er ikke udsigt til flere penge til området og ekspert forventer, at universiteterne vil blive bedt om at løfte opgaven.

15.09.2016

Manden bag sølvvinderen træder frem

Thomas Cortebeeck trækker som cand.scient. i idræt på sin viden og evne til at få andre til at præstere deres ypperste, når han træner topatleter som OL-sølvvinder Sara Slott Petersen.

17.10.2016

Avanceret polarforskningsskib klar i 2019

Briterne påbegynder i dag byggeriet af verdens mest avancerede polare forskningsskib. Skibet får blandt andet en ubåd om bord, der kan gå ned til 6000 meters dybde

06.10.2016

Stor stigning i antallet af idrætsstuderende

De sidste seks år er optaget på idræt steget med over 30 procent på landets universiteter. Jobmulighederne er gode, men loftet er nået, hvis uddannelsens kvalitet skal være intakt, lyder meldingen.

19.09.2016

Scient. med en social mission

Motion skal være sjovt og for alle. Det siger sundhedskonsulent og cand.scient. i idræt Rikke Line Klockars-Jensen, der står bag Arbejdspladsernes Motionsdag, der byder på både gåture, naturfitness og kontorstolshockey.

12.05.2016

Hospitalsakademikere har fået en EU-godkendt efteruddannelse

Stadig flere naturvidenskabelige akademikere spiller en afgørende rolle på de klinisk genetiske afdelinger på de danske hospitaler i både diagnosticeringen og behandlingen af danskere med genetiske sygdomme. Nu har de fået deres egen EU-godkendte efteruddannelse.

26.04.2016

Danskerne skal halvere de røde bøffer

Der skal halvt så mange røde bøffer på bordet, hvis det skal have en positiv indvirkning på klimaet, påpeger klimaforsker, som synes ideen om skatter på rødt kød er god.

28.04.2016

Politiker angriber miljømed­arbejdere

Der er noget galt med embedsværkets sagsbehandling. De kæmper for maksimal indflydelse, mener Jarl Gorridsen fra Venstre, som er formand for miljøudvalget i Silkeborg Kommune.

16.03.2016

Biolog jagter fagligt netværk

Midyia Mustafa var tæt på at miste livet, da hun tog flugten med sine børn over Middelhavet. Nu leder familien efter en måde at bygge deres liv op på igen. Hendes drøm er at vende tilbage til sit fag, biologi. En mentor eller et fagligt netværk kunne være en kæmpe hjælp, mener hun.

06.04.2016

DM: Tekniske fag skal styrkes i gymnasiet

Det er positivt, hvis naturvidenskaben kommer styrket ud af den gymnasiereform, som regeringen fremlægger sit udspil til i dag. Til gengæld må der ikke sættes bremseklodser på HF, advarer DM´s formand.

15.03.2016

Bohr, Redzepi og kunsten at lade sig kilde

På weekendens Vidensfestival var der udsolgt og fyldt med intellektuelt tankegods, da en række foredragsholdere fortalte om det, som interesserer dem mest. I vores syvende - og sidste - nedslag i festivalens mange spændende oplæg kan du møde Tor Nørretranders, som er videnskabsjournalist, faglitterær forfatter og cand.techn.soc. fra RUC.

04.03.2016

Departementschef om gyllegate: Jeg står inde for fagligheden

Anonyme embedsmænd har kritiseret tilblivelsen af den omstridte landbrugspakke, som endte med at koste Eva Kjer Hansen (V) jobbet som miljø- og fødevareminister. Men departementschef Henrik Studsgaard afviser kritikken og forklarer, at han kan stå inde for fagligheden.

04.03.2016

DM går ind i sag om pres på forskere

Flere af de forskere, som har været udsat for usædvanligt stort pres fra embedsværket, er medlemmer af Dansk Magisterforening (DM). Derfor vil DM nu tage kontakt til både forskerne og ministeriet.

10.03.2016

"Havene kan stige 10 meter"

På weekendens Vidensfestival var der udsolgt og fyldt med intellektuelt tankegods, da en række foredragsholdere fortalte om det, som interesserer dem mest. I vores fjerde nedslag i festivalens mange spændende oplæg kan du møde Katherine Richardson, professor i biologisk oceanografi.